اطلاعیه مهم جامعه صنفی دانش آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)
با کمال تأسف و تأثر دکتر حسن فرید اعلم پیشکسوت ارشد خانواده بزرگ پلی تکنیکی ها دوشنبه شب دوم آبانماه ۱۴۰۱ در بیمارستان پارس تهران دارفانی را وداع کرد و به ملکوت اعلا پیوست.
مرحوم دکتر حسن فرید اعلم دانش آموخته اولین دوره پلی تکنیک تهران در رشته مکانیک در سال ۱۳۴۱ و یار نزدیک مرحوم مهندس نفیسی بنیانگذار پلی تکنیک تهران و عضو فعال صنفی دانشجوئی طی چهار سال دوران تحصیل بوده اند.
ایشان پس از دریافت مدرک ممتاز، به عنوان ریاست کارگاههای دوره عمومی طی دهه ۴۰ منشأ خدمات ارزندهای در آموزش فنی-کارگاهی دانشجویان آن دوران گردید.
همزمان همراه با جمعی از فعالین صنفی پلی تکنیک، در سال ۳-۱۳۴۲ اقدام به تأسیس جامعه مهندسین فارغالتحصیل پلی تکنیک نمود و در دوره دوم به عنوان ریاست هیأت مدیره جامعه، موجب اتحاد و ارتباط وسیع دانش آموختگان در دهه ۴۰ و ۵۰ گردید.
آن مرحوم در نیمه اول دهه ۵۰ تحصیلات دوره دکترای خود را در دانشگاه منچستر انگلستان در رشته مکانیک و صنایع طی کرد و به عنوان استاد دانشکده مکانیک به پلی تکنیک بازگشت و همچنان در اعتلای جامعه صنفی دانش آموختگان تلاش مجدانه نمود.
ایشان که از یاران نزدیک و همفکران مرحوم مهندس مهدی بازرگان بود پس از وقوع انقلاب اسلامی با حکم ایشان به عنوان اولین رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر منصوب گردید و طی سال های ۵۷ و ۵۸ در این سمت انجام وظیفه کرد و نسبت به تأسیس دانشکده مهندسی صنایع در دانشگاه نیز اقدام نمود. ایشان علاوه بر خدمات دانشگاهی و فعالیت مستمر در جامعه صنفی دانش آموختگان در حوزه های متعدد اجتماعی، سیاسی و تخصصی فعال بوده و تأثیرات قابل توجهی در این حوزه ها به جا گذاشته اند. از جمله اینکه عضو ارشد، رئیس یا عضو هیأت مدیره تشکل های مهندسی مکانیک و صنایع بوده و یکی از اعضاء مؤسس نظام مهندسی کشور و عضو هیأت مدیره دوره های اول و دوم نظام مهندسی استان تهران و مؤلف چندین کتاب تخصصی در این حوزه ها بوده اند.
در جامعه صنفی دانش آموختگان پلی تکنیک تهران که در سال ۱۳۷۵ پس از یک وقفه ۱۸ ساله مجدداً احیاء و شروع به کار نموده بود در چندین دوره با سمت های رئیس هیأت مدیره، دبیر و پیش کسوت ارشد منشأ خدمات بیشماری در خانواده ۵۷ هزار نفری پلی تکنیکی ها گردیدند.
عملکرد او طی تمامی ادوار در فعالیت های اجتماعی و حرفه ای که واجد خصوصیت های درستکاری، صداقت، صراحت و داشتن دیدگاهی مترقی و خواهان توسعه ی ملی کشور بود ایشان را به الگویی برای تمامی پلی تکنیکی ها تبدیل نمود.
امیدواریم پند و اندرزها و رهنمودهای ایشان منجمله در ارتباط با داشتن استقلال رأی و اراده ی استوار و حمایت از استقلال تشکل های صنفی و مدنی و رعایت اساسنامه و ضوابط دموکراتیک در انتخاب مسئولین تشکل ها راهنمای عمل جامعه و هیأت مدیره آن باشد.
فقدان این راد مرد بزرگ و معلم و استاد فرهیخته و اخلاق گرا و گرانقدر را به جامعه مهندسی کشور، بازماندگان ایشان و خانواده پلی تکنیکی ها تسلیت می گوئیم.
هیأت مدیره جامعه صنفی دانش آموختگان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران)
درود به روان پاک استاد نازنین جناب آقای دکتر فرید اعلم وجناب آقای دکتر قائمی
برای من این ابهام هنوز حل نشده است که چرا در فهرست اساتید دانشکده صنایع نام ونشانی از این عزیز نیست در زمان حیات ایشان نیز نبود